Consistenta

S-au spus multe despre consistentă, perseverenţă şi “nu renunţa”.

Cu toate astea, când eşti la început în afacerea ta, ai tendinţa să te uiţi mereu după rezultate care să îţi confirme faptul că ceea ce faci funcţionează.

Te gândeşti:

“Dacă văd că se vinde, fac mai departe. Dacă nu… nu.”

Vreau să te încurajez azi să te uiţi la singurele rezultate care depind de tine şi pe care le poţi controla: Acelea de performanţă şi perseverenta în muncă. Adică, dacă vorbeşti zilnic cu 5-10 posibili clienţi, să apreciezi şi să celebrezi rezultatul: ai învins inerţia şi ai început să te mişti.

Imaginează-ţi că reuşeşti să faci asta constant 22 de zile timp de 3 luni consecutiv. Ar însemna 660 de posibili clienţi care aud de tine.

Îţi spun eu, ar trebui să ai un produs extrem de prost şi extrem de scump sau clienţii să fie literalmente oameni care nu au nevoie de el să nu şi-l permit ca să nu ai măcar 10 clienţi după o asemenea activitate.

Ştii care este problemă însă?

Cei mai mulţi oameni nu au răbdarea necesară să facă munca aceasta fără să se uite la rezultate. Judecă după primele câteva refuzuri şi încep să nu mai creadă în ei înşişi, în produs, în proces.

Te provoc! Vrei o afacere din care să poţi trăi bine?

Munceşte constant cu ritmul de 5-10 posibil clienţi cu care discuţi zilnic, fă asta zi de zi de zi de zi fără să te uiţi la alt rezultat decât la faptul că ai vorbit deja cu 10 cu 20 cu 50 cu 100 şi că eşti perseverent.

Crezi că vei reuşi pentru că tu faci muncă şi munca va da roade. Mai devreme sau mai târziu. Aşa funcţionează.

Dacă tot nu mă crezi, mai încearcă ceva: du-te în faţa oricărui magazin mai micuţ dar care totuşi funcţionează de câţiva ani, dintr-un mall.

Numără câţi oameni intra acolo şi ies cu ceva cumpărat. Estimează cam câţi oameni intra în mall într-o zi. O să vezi, că micuţul magazin primeşte poate 4-5% din totalul oamenilor care intră în mall (său mult mai puţin). Ştii ce înseamnă asta? Ca şi după câţiva ani, 95% la sută din oameni nu sunt interesaţi, dar magazinul o duce bine cu 5 %.

Nici tu nu ai nevoie de toţi. Ai nevoie doar de acei câţiva care acum sunt pregătiţi, au nevoie de ajutorul tău, au banii şi sunt gata să pornească.

“Şi cum ştiu care sunt cei care îndeplinesc aceste criterii” – mă vei întreba.

“Nu ştii:) Doar cauţi. Şi cu siguranţă, la un moment dat îi găseşti”

Mult succes!

Shadi