[Video] Cum obții o primă întâlnire cu 9 din 10 potențiali clienți

with No Comments

Dacă ești antreprenor, ai un start-up sau conduci o echipă de vânzări, cred că este în regulă să cădem de acord că vânzările sunt sângele oricărei afaceri. Pentru că vânzările în final aduc bani iar pentru a funcționa, orice afacere are nevoie de bani. Banii vin din schimbul pe care îl faci în piață: tu oferi ceea ce ai mai bun ca și produs și customer service, clientul îți oferă banii lui.

Asta simplificat la maximum.

Întrebarea se pune: cum ajung clienții să afle de existența produsului tau? Cum ajungi pe radarul lor, astfel încât să ia în considerare achiziția?

O frază pe care am întâlnit-o acum peste 10 ani suna așa: ‘Fă doar ce trebuie să faci, clienții vor veni. Dacă ai un produs de calitate, dacă oferi un serviciu de calitate, o să ai clienți.’

Într-un mediu închis, în care oamenii nu au acces la informație, nu sunt bombardați de mesaje din toate părțile, este posibil să fie adevărat. Într-un mediu de afaceri în care pe piață sunt mulți bani, cererea este mai mare decât oferta, este posibil.

Dar părerea mea (și nu este neapărat singura corectă) este că în mediul de azi din România, lucrurile funcționează diferit.

Potențialul client are un input uriaș de informație, din care trebuie să aleagă.

Reclame la TV, reclame la radio, reclame online, newslettere cu reclame, recomandări de la prieteni, vânzători door2door, vânzători la telefon etc. Și pe fiecare dintre aceste canale, se bat mai multe firme concurente ca să ajungă la el și să îl convingă să cumpere.

Cui să îi dea atenție? La care să renunțe? Cărui mesaj să îi dea ascultare și importanță?

Grele întrebări…

Ah, și încă ceva: poate crezi că cel mai mare concurent al tău este competiția.

Nu neapărat.

Personal, cred că cel mai mare concurent al tău este în capul clientului: status quo-ul.

Dacă nu au o motivație suficient de puternică, oamenii tind să facă ce au făcut dintotdeauna sau ce le este mai comod:

Dacă cumpără deja de undeva, până când nu au o problemă suficient de mare care să îi facă să caute altă soluție, în mod natural vor cumpăra în continuare din același loc.

Dacă oferi un serviciu sau produs nou, pe care nu l-au testat/folosit încă și nu știu ce le aduce în plus sau ce problemă le rezolvă, în mod natural vor dori să își păstreze banii în buzunar, în loc să cumpere.

În concluzie, în mod natural, vor căuta să evite să își piardă timp prețios studiind oferte, ascultând vânzători prezentându-și compania.

Asta apropo de toți acei oameni de vânzări care sună și spun:

‘Bună ziua. Sunt de la compania Abcd srl. Firma noastră dorește să vă prezinte… bla bla bla.’

Nu știu cum te simți tu când primești un asemenea telefon dar cei mai mulți clienți simt și gândesc așa:

1 – Mi-ai invadat spațiul și timpul fără să mă întrebi dacă pot vorbi, deja m-ai enervat.

2 – Nu știu cine este compania de care vorbești și oricum nu îmi pasă ce dorește ea sau ce vrei tu.

3 – Vreau să scap de tine în modul cel mai simplu, fără să mă contrazic sau să argumentăm, așa că îți răpund simplu: ‘Dă-mi pe e-mail. Mă uit la ofertă, și când avem nevoie… vă sunăm noi.’

Și atunci… cum poți ajunge să te întâlnești cu astfel de clienți?

Cum poți să nu mai primești faimosul ‘Dă-mi pe e-mail?’

În video-ul scurt de azi, am adus în dicuție o regulă și două soluții pe care eu personal le folosesc și cu care ajung să mă întâlnesc față în față cu 9 din 10 oameni pe care îi sun.

Indiferent unde în România, cu ce se ocupă sau cine sunt, mă întâlnesc cu 9 din 10 oameni pe care îi abordez în acest fel.

Urmărește video-ul și spune-mi într-un comment ce crezi, ok?

Succes la abordări,

Shadi

PS: Succesul tău este important pentru mine așa că, dacă ai întrebări legate de cum ai putea tu să aplici în afacerea ta ceea ce vei vedea în video, lasă-mi un comment sau scrie-mi pe shadi@deacum.com și îți răspund în cel mai scurt timp.

.

 

Leave a Reply