[Video] Unreasonable attitude – Cum dai încredere clientului ca să poți vinde

with No Comments

Un video care te va ajuta să emani încredere și să vinzi, chiar și atunci când nu ai cel mai mic preț, nu ai cel mai bun produs, nu ai cea mai rapidă livrare, nu ai…

Despre vânzări din nou.

Și despre cum să te simți bine când le faci. Și despre cum să închizi mai multe. Și despre cum să faci mai mulți bani.

Ți-am captat atenția?

Bine atunci. Să începem.

Când aud oameni care nu au vândut în viața lor ținând teorii despre vânzări, îmi vine să înnebunesc.

Dacă ar fi doar despre niște pași, doar despre niște tehnici și cuvinte magice, ai cumpăra o singură carte, ai învăța ce ai de făcut și ai face. Și pe urmă, ai deveni milionar.

Pe bune?

Din experiența ta, așa se întâmplă?

Să îți spun cum văd eu lucrurile, după 12 ani și 5 milioane de euro vânzări în 9 domenii diferite:

O bună parte din ce faci oricum nu funcționează. Pentru că nu ai produsul potrivit, nu ai prețul potrivit, clientului nu îi place de tine, are alte opțiuni mai bune sau pur și simplu nu este momentul.

Totuși, în toate celelalte dăți funcționează. Mai devreme sau mai târziu.

Și atunci vine întrebarea: cum reușești să îți păstrezi mintea limpede și emoțiile sus, atunci când ai întâlnit 30 de potențiali clienți la rând și nu a mers?

Cum îți păstrezi mintea liberă și atitudinea curată pentru următorul, care poate că este cel care rupe șirul și cumpără?

Cum și de unde ai energia să ridici din nou telefonul când suni clientul la follow-up a 5-a oară, după ce la primele 4 nu ți-a răspuns?

În video-ul de azi ai exact acel răspuns. 

Să îți spun cum am reușit să intru în strânsă legătură zilele trecute cu unul dintre operatorii de MRO (Maintenance, repair and operations) din România.

Oamenii aceștia repară avioane și ora de întârziere la ei costă 10,000 euro. Nu se joacă și nu au timp de discuții și prezentări. Vor … soluții exact pe nevoile lor. Vor atenție. Pe scurt: customer service personalizat.

Ca să înțelegi, am încercat să discut cu acest client în trecut de mai multe ori și niciodată nu am avut succes. A spus nu unei întâlniri de mai multe ori pe parcursul anului.

La începutul acestui an, am decis că am să încerc orice până ajung la un rezultat: ori mă întâlnesc cu el, ori o să mă urască.

Am decis să insist până la capăt, pentru că știam că ESTE ÎN AVANTAJUL LUI SĂ LUCREZE CU MINE. EU AM SĂ LE OFER CEL MAI BUN CUSTOMER SERVICE.

Ca să scurtez povestea, după 5 telefoane, 3 e-mail-uri și 4 SMS-uri – toate fără vreun răspuns, managerul responsabil mi-a răspuns la cel de-al șaselea telefon.

Ceea ce i-am spus a fost:

‘Dle Popescu (să zicem)… nu aș insista dacă nu aș fi convins că pot să vă ajut.

Pot să vă arăt cum să… bla bla bla (despre ce îl interesează pe el)…

Când ne putem întâlni? Mâine sau luni, săptămâna viitoare?’

Restul este poveste, inclusiv faptul că știu câte ceva despre el personal, despre familia lui, ne spunem pe nume și ne respectăm reciproc, fiecare pentru profesionalismul cu care celălalt își face treaba.

De unde am avut energia să fac acest lucru? Urmărește acest video de 5 minute și vei ști de unde să ai și tu aceeași energie.

O vei avea și tu. 😉

Succes,

Shadi

 

 

Leave a Reply